Περιγραφή
Φάβα
Η φάβα ανήκει στην ποικιλία των οσπρίων και στην Ελλάδα παρασκευάζεται από το όσπριο λαθούρι. Στις άλλες χώρες, παρασκευάζεται ή από αποξηραμένους και ξεφλουδισμένους σπόρους αρακά που έχουν διασπαστεί, ή από διάφορες ποικιλίες του οσπρίου λαθούρι. Η φάβα περιέχει μερικά από τα υψηλότερα ποσά φυτικών ινών και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Αυτό που κάνει την ελληνική φάβα να ξεχωρίζει είναι η πλούσια γεύση της και το ιδιαίτερο άρωμά της.
Όταν την μαγειρέψετε,περιχύστε τη στο τέλος με καλής ποιότητας ελαιόλαδο και από πάνω προσθέστε φρέσκα μυρωδικά και καραμελωμένο ξερό ή φρέσκο κρεμμυδάκι. Έτσι, έχετε ένα υπέροχο και θρεπτικό πιάτο. Καλή σας απόλαυση!
Κάντε σήμερα την παραγγελία σας !