Περιγραφή
Μπούκοβο καυτερό
Το μπούκοβο λέγεται πως προέρχεται από ένα χωριό της Σερβίας όταν κάποιοι μοναχοί καλλιεργούσαν κι εμπορεύονταν σπόρους από κόκκινες πιπεριές παρόμοιας ποικιλίας με αυτές της Φλώρινας.
Το προϊόν με τα χρόνια ονομάστηκε μπούκοβο όπως ονομαζόταν και το μοναστήρι από όπου δημιουργήθηκε.
Το χαρακτηριστικό της κόκκινης πιπεριάς είναι η καψαϊκίνη η οποία βοηθάει στην αύξηση της ροής σε όλο το σώμα και δημιουργεί ευεξία. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το μπούκοβο χρησιμοποιείται κυρίως σε πιο κρύες χώρες ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο.
Αν προτιμάς τις πιο καυτερές και πικάντικες γεύσεις πρόσθεσε το μπούκοβο στις συνταγές σου.
Κάνε ΣΗΜΕΡΑ την παραγγελία σου !
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.